FETÖ içi kavga 'para' kavgası
Haber
16 Temmuz 2024 - Salı 15:45 Bu haber 714 kez okundu
 
FETÖ içi kavga 'para' kavgası
Hürriyet Gazetesi'nden Hande Fırat, 15 Temmuz'un yıldönümünde FETÖ içindeki 'para' kavgasını yazdı. FETÖ içindeki asıl kavganın mal varlığı ve paranın nasıl dağıtacağı olduğunu vurgulayan Fırat, örgütün ABD'deki charter okullardan yıllık 200-250 milyon dolarlık gelir elde ettiğini ifade etti.
Türkiye Haberi
FETÖ içi kavga  'para' kavgası

15 Temmuz'un 8. yıldönümünde FETÖ'nün içinde "para" kavgası olduğunu aktaran Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, örgütün yalnızca "ABD deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı" olduğu vurguladı.

 

Fırat ayrıca "Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve batıdaki atamaları kimin yapacağı..." ifadelerini kullandı.

Fırat'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bir süredir FETÖ içindeki kavga, elebaşının kandırılarak, Pensilvanya’daki çiftlikten çıkarılması herkesin malumu. Peki Türkiye’de etkisini yitiren ama ABD ve Avrupa’da rahat rahat yaşayan terör örgütünün içindeki kavganın nedenleri neler?

 

FETÖ elebaşının sağlık durumu ağırlaşıyor. Böbrek, şeker gibi hastalıkların yanında demans hızla ilerliyor. Edinilen bilgilere göre elebaşı Fethullah Gülen’e yanındakiler sürekli çocukluk anılarını anlattırıyorlar.

Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve batıdaki atamaları kimin yapacağı...

Para deyip geçmeyin, maddi kaynakları büyük. Sadece ABD’deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bu para ile de bitmiyor. Ayrıca mülkleri, dükkanları yani taşınmaz malları var.

Türkiye’den bir para akışı yok. Türkiye’den yeni eleman da devşiremiyorlar. Örgüt Türkiye’de hareket etme yetisini kaybetti. Ancak hâlâ kripto elemanları bulunuyor. Bu kripto elemanlar için ise devletin tüm kurumları teyakkuzda."

Kaynak: Editör:
Etiketler: FETÖ, içi, kavga, , 'para', kavgası,
Yorumlar
Haber Yazılımı